Ik ga 'het' vertellen

Een Indomitable spirit staat voor een innerlijke onverwoestbare kracht, die in iedereen aanwezig is en je diepste angst overwint.

Het is maart 2019, aanwezig op een retraite in Spanje heeft mijn Yoga teacher Robert B. het wederom over een Indomitable spirit. 

Hij vraagt iedereen om in zijn of haar eigen woorden te delen wat voor hem of haar een indomitable spirit is.

Het fluistert in mij.....'nu,vertel het nu'. 

Mijn hart raced, mijn handen worden koud en klam, mijn mond droog. Ik ga 'het' vertellen. Nog 20 mensen te gaan voor ik aan de beurt ben.  Aarzelend sta ik op, loop naar hem toe en ik ga naast hem zitten. Mijn stem niets meer dan een gefluister. Ik vraag hem; ' weet je het zeker'? Weet je het zeker dat je wilt dat ik dit deel? Hij kijkt me aan en zegt 'sure.'  Zijn aanwezigheid is kalm, open en neutraal.

Ik pak het microfoontje en spreek en voor het eerst in mijn leven vertel ik aan een grote groep mensen een heel groot geheim. Als ik dit ooit zou vertellen zouden mijn vader en moeder en broertje het niet overleven.

Om dit hard op uit te kunnen spreken moet ik dwars door doodsangst gaan. Al mijn kracht is nodig heb om mijn stem enigszins verstaanbaar te maken.

Dat ik door 'het' uit te spreken niet dood neer val en ook mijn familie niets overkom is iets dat ik al langer 'weet'. Maar een heel groot deel in mij geloofd nog steeds het tegenover gestelde.

Het is kort, maar meer dan voldoende. Trillend en shakend loop ik terug naar mijn plek en ik kan bijna niet meer lopen al mijn krachten zijn letterlijk weg gevloeid. 

 

Note: Deze retraite werd verzorgd door twee vrienden die ik al een tijdje kende en zo ook mijn Yoga Teacher Robert B. waar ik al een aantal jaar mee trainde plus 75% van de aanwezige mensen kende ik ook van deze trainingen. Ik voelde me dus veilig en gedragen genoeg om deze stap te kunnen zetten. 

Wat ik wil zeggen is dat áls je uit je comfort zone treedt zorg er dan voor dat het niet te ver buiten je comfort zone is. 

Want dat werkt averechts waardoor je jezelf opnieuw bevestigt in het 'niet veilig zijn en voelen'.

 

 

Liefs Steffie Lilian

Reactie schrijven

Commentaren: 0